Nieuws.

12 jaar duurzaam ondernemen.

5 oktober 2021 - Op 24 september 2021 ontvingen we voor de twaalfde keer het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Een goed excuus om te snuisteren in twaalf actieplannen en te merken hoe duurzaamheid voor A-kwadraat almaar belangrijker is geworden.

En savoir plus

“Net zoals bij een organisatiecultuur, moeten kwaliteitsprincipes in elke beslissing doorleven.”

1 juli 2021 - Jan Delvaux is hoofd kwaliteitsmanagement bij A-kwadraat. Hij volgt de productkwaliteit van dichtbij op, zodat alles veilig verloopt en de kwaliteit wordt gegarandeerd. Maar een kwaliteitsbeleid gaat veel verder, de inspanningen die we daarrond leveren mondden dit jaar uit in een EFQM-erkenning.

En savoir plus

Duurzaamheidsverslag 2020.

9 juni 2021 - In 2020 werden we geconfronteerd met een bijzondere hindernis: hoe hou je iemand dichtbij als de context vraagt om afstand te houden? Op die bijna onoplosbare vraag botsten velen wellicht in hun
persoonlijke leven. Voor A-kwadraat was dat niet anders. U leest er alles over in ons Duurzaamheidsverslag.

En savoir plus

Laureaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2021.

4 juni 2021 - Ook in het coronajaar 2020 bleven we maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op basis van ons duurzaamheidsbeleid en de acties die we in 2020 uitvoerden in lijn met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, werd ons vandaag opnieuw het Voka Charter Duurzaam Ondernemen toegekend.

En savoir plus

4 sterren! A-kwadraat behaalt internationaal kwaliteitslabel.

23 april 2021 - EFQM is een wereldwijd kwaliteitsmodel. Het geeft een beeld van de sterke punten en de verbeterpunten van een organisatie. A-kwadraat werd begin 2021 grondig doorgelicht door het VCK (Vlaams Centrum voor Kwaliteit). Het resultaat? Een goed rapport met vier sterren. We zijn de eerste Belgische onderneming die zich ‘recognised by EFQM’ mag noemen sinds het model dit jaar werd vernieuwd.

En savoir plus

"Mijn tijd wordt verdeeld tussen preventief werk, correctief werk en nieuwe projecten."

4 maart 2021 – Leo Quirijnen is technieker bij A-kwadraat. ‘Wij lossen het op’ is een van onze waarden en extra van toepassing op de manier waarop Leo en zijn collega-techniekers werken. Hoe hij zijn job omschrijft? Een beetje van alles wat, veel appreciatie van medewerkers en de gulden middenweg zoeken.

En savoir plus

A-kwadraat plaatst medewerkers in quarantaine - UPDATE

20 februari 2021 - Sinds woensdag 17 februari zitten ongeveer 100 van de 600 medewerkers van maatwerkbedrijf A-kwadraat in quarantaine na een uitbraak van het coronavirus. Het gaat voornamelijk om productiearbeiders van de vestiging aan de Everdongenlaan in Turnhout. Vanaf 18 februari werd een intern coronatestcentrum opgezet om zoveel mogelijk collega's snel te kunnen testen. De eerste resultaten zijn hoopgevend: er zijn geen nieuwe besmettingen.

En savoir plus

“Ik steek veel energie in nieuwe medewerkers en krijg daar meestal veel voor terug”

11 februari 2021 - Luc Dehaene is werkleider in de Food-afdeling van A-kwadraat. Hij maakt er een kunst van om talenten te ontdekken bij medewerkers en hen daarin te helpen groeien. Dat betekent ook: durven loslaten en dat is niet altijd gemakkelijk.

En savoir plus

“Ik bouw aan een pijplijn van talent”

3 december 2020 - Nicolas Broeckx is sinds een paar jaar VTO-coach bij A-kwadraat. VTO staat voor Vorming, Training en Opleiding. Medewerkers helpen groeien is zijn dagelijkse bezigheid. Hoe gaat dat in z’n werk?

En savoir plus

A-kwadraat behaalt duurzaamheidscertificaat van de VN.

28 oktober 2020 - Op 27 oktober 2020 kregen voor het eerst 88 Vlaamse ondernemingen het SDG Pioneer-certificaat van UNITAR (het United Nations Institute for Training and Research). De bedrijven worden beloond omdat ze intensief inzetten op elk van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. A-kwadraat is trots om deel uit te maken van deze pioniersgroep.

En savoir plus

Herschikking grafische afdeling.

27 oktober 2020 - Al meer dan vijftig jaar bouwt A-kwadraat expertise op in de grafische industrie, een sector die in de regio Turnhout historisch sterk aanwezig is. Maar de markt verandert en wij willen de toekomst mee richting geven. Daarom hebben we een duidelijke beslissing genomen: vanaf 1 januari 2021 stoppen we met het manueel inbinden van boeken en het machinaal verwerken van kalenders en agenda’s.

En savoir plus

A-kwadraat viert eerste verjaardag met investeringsplan en nieuwe voorzitter.

19 oktober 2020 - Op 1 oktober 2019 fuseerden Alito en Amival tot A-kwadraat. Dat het eerste jaar van de nieuwe organisatie zo zou verlopen, had niemand kunnen voorspellen. Maar in woelige tijden heeft A-kwadraat meer dan stand gehouden. En de nabije toekomst biedt mooie perspectieven: investeringen in de vestiging in Gierle en Guy Tormans volgt Frans Starckx op als voorzitter van de organisatie.

En savoir plus

Ook A-kwadraat getroffen door corona. Extra waakzaamheid blijft broodnodig.

9 oktober 2020 - De afgelopen weken hebben twee werknemers positief getest op Covid-19. Ze werkten allebei op locatie bij dezelfde klant. Dat wil zeggen dat er officieel van een cluster wordt gesproken en we iedereen naar huis hebben gestuurd met de vraag om zich te laten testen.

En savoir plus

Duurzaamheidsverslag 2019.

22 juni 2020 - 2019 bracht enorme veranderingen: de fusie tussen Amival en Alito, een nieuwe wettelijke context van collectief maatwerk en een ongekende personeelsgroei. U leest er alles over in ons Duurzaamheidsverslag.

En savoir plus

Tiende keer laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

18 juni 2020 - Al sinds ons ontstaan vervlechten we de sociale, economische, maatschappelijke en ecologische aspecten van ondernemen tot een elegant geheel. Zo engageren we ons elk jaar voor het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, nu al voor de tiende keer.

En savoir plus

Kempense producenten draaien op volle toeren voor coronapatiënten op intensive care.

7 april 2020 - Belgische ziekenhuizen maken momenteel massaal gebruik van Ergotrics-kussens voor de beademing van coronapatiënten die op hun buik moeten liggen. Drie Kempense partners slaan de handen in elkaar voor de productie en logistiek. (De foto is een archiefbeeld.)

En savoir plus

"Met mondmaskers en schorten maken wij verpleegsters blij"

3 april 2020 - Gisteren kregen we een journalist en een fotograaf van Gazet Van Antwerpen over de vloer. Op veilige afstand interviewden zij onze directeur Jan en onze collega's Sara en Maria.

En savoir plus

Geleidelijke herstart.

2 april 2020 - Vanaf maandag 6 april 2020 zullen wij de productie geleidelijk aan opnieuw opstarten, weliswaar op een gecontroleerde en vooral veilige manier. Een interne werkgroep is volop bezig om ervoor te zorgen dat onze productieomgevingen geschikt zijn om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen.

En savoir plus

Mondmaskers voor Kempense ziekenhuizen.

19 maart 2020 - Door de coronacrisis is er een groot tekort aan mondmaskers voor onze zorgverleners. De ziekenhuizen van Turnhout, Herentals, Geel en Mol schakelen daarom helpende handen in om mondmaskers te produceren: A-kwadraat maakte doe-het-zelfpakketjes, handige naaiers kunnen nu aan de slag om de mondmaskers te assembleren.

En savoir plus

Opschorting activiteiten.

17 maart 2020 - Na overleg met onze sectorfederatie, vakbonden en klanten, hebben wij beslist om vanaf woensdag 18 maart 2020 alle operationele activiteiten voorlopig stop te zetten, behalve de meest kritische healthcare-gerelateerde processen.

En savoir plus

A-kwadraat blijft groeien. Inclusief ondernemen zit in de lift.

24 januari 2020 - Maatwerkbedrijven zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Met succes: A-kwadraat zoekt voortdurend nieuwe collega’s.

En savoir plus

Dit was de opendeurdag.

16 september 2019 - Onze eerste opendeurdag als A-kwadraat werd een succes dankzij de vele bezoekers en enthousiaste medewerkers. Hier vindt u enkele sfeerbeelden.

En savoir plus

Onze eerste opendeurdag als A-kwadraat.

28 juni 2019 - Op zondag 15 september bent u van harte welkom op onze vier locaties in Turnhout en Gierle.

En savoir plus

AZ Turnhout maakt chemo bij Amival.

26 juni 2019 - Vanwege de grote groei in het aantal kankerpatiënten die in AZ Turnhout een behandeling volgen, besloot het ziekenhuis om de chemobereidingen te verhuizen naar een nieuwe locatie. Vanaf midden juli vult de apotheek van AZ Turnhout onder andere infuuszakjes voor chemotherapie bij Amival. Een opmerkelijke keuze want in Vlaanderen werkte tot nu toe geen enkele ziekenhuisapotheek buiten de muren van een ziekenhuis. Ook de intensieve samenwerking tussen een maatwerkbedrijf en een ziekenhuis is een uniek gegeven.

En savoir plus

Amival behaalt het Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2019.

17 juni 2019 - Samen met 20 andere bedrijven uit de regio Kempen-Mechelen werden we op 13 juni 2019 officieel laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2019, en daar zijn we best fier op!

En savoir plus

Duurzaamheidsverslag 2018.

11 juni 2019 - 2018 was een periode van relatieve rust tussen de organisatorische veranderingen in 2017 en het nieuwe decreet over collectief maatwerk dat begin 2019 in werking trad. Hoe we er door te reflecteren en te anticiperen voor gezorgd hebben dat ons bedrijf geschikt blijft voor een nieuwe realiteit, leest u in ons laatste duurzaamheidsverslag.

En savoir plus

Porseleinen huwelijk Janssen & Amival.

4 juni 2019 - Vandaag vierden we samen met onze klant Janssen Pharmaceutica het porseleinen huwelijk van de on site samenwerking op de campus in Beerse. Al 20 jaar leveren onze medewerkers daar kwaliteitsvol werk op de In Vivo-afdeling, waar met proefdieren gewerkt wordt.

En savoir plus

Moved To Help 2019.

13 mei 2019 - Gisteren namen we met 2 ploegen deel aan Moved To Help, het grootste benefietevenement van de Kempen. We hadden ook een eigen Amival-proef en voor het eerst werd de "A-kwadraat-fairplay-wisselbeker" uitgereikt.

En savoir plus

Amival en Alito willen fuseren en kiezen voor nieuwe naam "A-kwadraat".

13 maart 2019 - De Raden van Bestuur van Amival en Alito zijn akkoord om tot een fusie over te gaan. De Algemene Vergadering van de twee ondernemingen zal het voorstel over enkele maanden nog moeten bekrachtigen. Beide bedrijven bieden zinvol werk aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt en tegelijkertijd een meerwaarde voor klanten uit verschillende sectoren. Vanaf nu doen ze dat onder de vlag A-kwadraat.

En savoir plus

Nieuwe VTO-cel.

14 december 2018 - Bij Amival investeren we graag in onze medewerkers. In onze nieuwe VTO-cel (Vorming, Training en Opleiding) staat Nicolas in voor het ontwikkelen van competenties en het aanleren van vaardigheden. Zo willen we onze arbeiders beter voorbereiden op hun job. We vertrekken daarbij vanuit een focus op kansen en mogelijkheden. Op die manier gaat er geen talent verloren!

En savoir plus

Het perspectief van de directeurs.

25 september 2018 - Beschutte werkplaatsen werden en worden, net als ieder ander bedrijf, geleid door een directeur. Als drijvende kracht bepalen zij, in samenspraak met hun Raad van Bestuur, het beleid van de werkplaats.

En savoir plus

Duurzaamheidsverslag 2017.

19 juni 2018 - Amival zoekt niet alleen werknemers voor het uitvoeren van taken, maar bouwt bruggen tussen de noden van bedrijven en de capaciteiten van mensen. Zo ontstaat maatwerk in twee richtingen. Hoe we dat ook in 2017 weer klaarspeelden, leest u in ons laatste duurzaamheidsverslag.

En savoir plus

Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

5 april 2018 - Op 27 maart 2018 heeft een evaluatiecommissie van Voka ons uitgevoerde actieplan in het kader van onze deelname in 2017 aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen geëvalueerd en ons het certificaat toegekend.

En savoir plus

In het spoor van Tytgat Chocolat.

26 oktober 2017 - Dankzij tv-serie Tytgat Chocolat, deels opgenomen bij Amival, leerde Vlaanderen op grote schaal de wereld van de maatwerkbedrijven kennen. Het werd een hartverwarmende reeks met fantastische personages.

En savoir plus

De Kempenaar 2017 is voor Amival.

19 oktober 2017 - Etion-Kempen heeft op 18 oktober De Kempenaar 2017 toegekend aan Amival. Dat gebeurde tijdens een druk bijgewoonde bijeenkomst in het Paterspand in Turnhout.

En savoir plus

Opening healthcare-gebouw.

16 oktober 2017 - Op 28 september 2017 openden we een nieuwe vestiging aan de Tieblokkenlaan in Turnhout, op een boogscheut van het hoofdgebouw aan de Everdongenlaan.

En savoir plus

"Wie moeilijk talent vindt heeft niet goed gekeken"

11 oktober 2017 - In een spot op Radio 1 vertelt Sonja Willems, de CEO van onze klant Janssen Pharmaceutica waarom zij samenwerkt met een maatwerkbedrijf en waarom alle ondernemers dat zouden moeten doen.

En savoir plus

"We willen voorsprong blijven creëren"

2 oktober 2017 - Op 28 september 2017, de dag waarop we ons nieuwe healthcare-gebouw officieel openden, kregen we heel wat aandacht in de media.

En savoir plus

Duurzaamheid avant la lettre.

2 oktober 2017 - Amival hecht al sinds zijn ontstaan in 1964 veel belang aan duurzaamheid. Binnen onze sector spelen we hierin een voortrekkersrol.

En savoir plus

Duurzaamheidsverslag 2016.

24 augustus 2017 - Amival bouwt waardevolle bruggen tussen de noden van bedrijven en de talenten van mensen. Vijfhonderd medewerkers geven dag na dag het beste van zichzelf om onze klanten te bedienen. Onder het motto ‘geschikt voor u’ bieden en leveren we werk op maat.

En savoir plus

Geschikt voor u! En dat betekent: blijven vernieuwen.

25 april 2017 - Amival blijft zichzelf vernieuwen. Zo schikken we ons nog meer naar uw noden en behoeften. Ontdek er alles over op deze nieuwe website. www.amival.be.

En savoir plus

Vorderingen healthcare-gebouw.

20 april 2017 - Bouwen zit Amival in het bloed. In 2016 hebben we opnieuw ons hart kunnen ophalen.

En savoir plus