Ook A-kwadraat getroffen door corona. Extra waakzaamheid blijft broodnodig.

9 oktober 2020 - De afgelopen weken hebben twee werknemers positief getest op Covid-19. Ze werkten allebei op locatie bij dezelfde klant. Dat wil zeggen dat er officieel van een cluster wordt gesproken en we iedereen naar huis hebben gestuurd met de vraag om zich te laten testen.

We hebben iedereen meteen op de hoogte gebracht. Dat is moeilijker dan het lijkt, want je moet teruggaan tot twee dagen voor het laatste contact met de besmette medewerker. In totaal hebben we 39 medewerkers tijdelijk op non-actief gezet.

Alle testen waren negatief. Dat verheugt ons zeer en wel om een paar redenen. In de eerste plaats omdat de rest van de medewerkers gezond zijn. In de tweede plaats omdat het aantoont dat de veiligheidsmaatregelen en aangepaste werkopstellingen hun nut bewijzen. In de derde plaats omdat het een overwinning is voor onze werkbegeleiders, die almaar blijven hameren op de naleving van de maatregelen, ook al is dit soms frustrerend.

Intussen zijn opnieuw alle medewerkers aan het werk op die locatie.

Dirk Boons, business unit manager locaties: “We beseffen dat dit slechts één wedstrijd was en dat we er helaas nog een aantal zullen moeten spelen voor nog een lange periode. Maar als we dezelfde waakzaamheid blijven houden en regels blijven naleven dan komen we erdoor.”

#samenerdoor