Amival behaalt het Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2019.

17 juni 2019 - Samen met 20 andere bedrijven uit de regio Kempen-Mechelen werden we op 13 juni 2019 officieel laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2019, en daar zijn we best fier op! De evaluatiecommissie beloonde ons zo voor de 15 duurzaamheidsacties die we vorig jaar uitvoerden en die allemaal gekoppeld waren aan één of meerdere SDG's of "sustainable development goals" (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen) van de Verenigde Naties.

We deden heel uiteenlopende dingen: van verdiepingssessies voor onze bestuursleden, over verschillende mobiliteits- en diversiteitsacties, tot de installatie van een reuze-bijenhotel en allerlei samenwerkingen met scholen en studenten. Een héél belangrijk initiatief was de opstart van onze gloednieuwe opleidingscel (zie hierover het nieuwsbericht van 14 december 2018). Ook hielden we onze missie, visie en waarden tegen het licht tijdens een reeks boeiende sessies met onze medewerkers. En we waren gastbedrijf voor een lokaal ondernemersevent met als thema "Iedereen aan de slag".

Sommige initiatieven zijn helemaal afgerond (zo liggen er nu zonnepanelen op al onze vestigingen), met andere gaan we in 2019 gewoon door (bijvoorbeeld papierreductie en verstandig omgaan met water). Want één ding staat vast: ook in de toekomst blijven we volop inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen.