Een woord is een woord.

A-kwadraat is een maatwerkbedrijf en biedt zinvol werk aan meer dan 500 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij leggen we de nadruk op hun mogelijkheden en capaciteiten. Die nadruk op het positieve vertaalt zich ook naar een oplossingsgerichte houding bij alles wat we doen. Kwaliteit, veiligheid en snelheid staan bij A-kwadraat centraal. En u kunt op ons rekenen: een woord is een woord.

Contacteer ons

Bedrijfsgeschiedenis.

A-kwadraat is in 2019 ontstaan uit de fusie van Amival en Alito.

Vanuit een woonhuis in het Turnhoutse Begijnhof groeide Amival uit tot een bloeiende beschutte werkplaats. Al sinds 1964 vervlechten we de sociale, economische, maatschappelijke en ecologische aspecten van ondernemen tot een elegant geheel. Dit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een integraal onderdeel van onze traditie. Vandaag is Amival een maatwerkbedrijf dat activiteiten uitvoert voor een uitgebreide klantenportefeuille: van eenmansbedrijven tot multinationals, en dat in verschillende sectoren. Daar zijn we best trots op.

In 1986 werd Alito opgericht, onder impuls van VKW Kempen en VIBO de Ring. De doelstelling: duurzame tewerkstelling creƫren voor oud-leerlingen van het BuSO-onderwijs. Gedurende een kwarteeuw werd gefocust op houtverwerking, sinds het begin van deze eeuw is groenonderhoud een tweede werkdomein geworden. Alito heeft ingezet op internationale klanten voor haar houtproducten en op een sterke lokale inbedding met groenzorg in de provincies Antwerpen en Limburg.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

A-kwadraat hecht sinds het ontstaan in 1964 veel belang aan duurzaamheid. Met onze medewerkers bouwen we verbintenissen op lange termijn uit. Dankzij opleidingen, gerichte ondersteuning en gepaste hulpmiddelen kunnen zij hun taken correct uitvoeren. Dit idee van duurzaam ondernemen bepaalt niet alleen de manier waarop we naar mensen kijken. Het vormt ook de basis voor onze relatie tot de economie, samenleving en milieu.