A-kwadraat krijgt opnieuw 'Voka Charter Duurzaam Ondernemen'.

10 juni 2024 - Vijftig bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen hebben een 'Voka Charter Duurzaam Ondernemen' gekregen. Dat is een record, zo meldt Voka Mechelen-Kempen. De bedrijven hebben samen 750 duurzaamheidsacties ondernomen.

16 van die acties waren van A-kwadraat. De belangrijkste was ongetwijfeld de verruiming van onze missie. We evolueren van maatwerkbedrijf naar activeringsbedrijf, en tegelijkertijd zetten we het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Voor onze inspanningen op dit gebied worden we bovendien beloond met het SDG Champion label, waarover later dit jaar meer.

Maar zoals altijd kwamen in ons actieplan ook heel wat andere duurzaamheidsthema's aan bod. Denk maar aan de ontwikkeling van een nieuwe Health & Food site en een rist innovatieve cocreaties met klanten. Maar ook bijvoorbeeld aan de actieve rol die we speelden in het verankeren van de samenwerking tussen de Antwerpse maatwerkbedrijven in de nieuwe koepel Maatwerkt.

Voor al deze realistaties kende de VCDO-evaluatiecommissie ons - nu al voor de vijftiende (!) keer - het VCDO-certificaat toe. Daarbovenop werden we ook genomineerd voor de Prijs Duurzaam Ondernemen 2024. Op 26 september wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het gala van de Voka Prijs Ondernemen 2024 in onze thuisstad Turnhout.

Want to work together?