Opening healthcare-gebouw.

16 oktober 2017 - Op 28 september 2017 openden we een nieuwe vestiging aan de Tieblokkenlaan in Turnhout, op een boogscheut van het hoofdgebouw aan de Everdongenlaan. Het nieuwe gebouw is voorzien van de modernste technieken en twee cleanrooms. Met deze uitbreiding kunnen we bedrijven uit de medische wereld, de farmaceutische industrie en de gezondheidssector nog beter van dienst zijn. "Door ons verder te specialiseren en in te spelen op specifieke noden zullen we verder kunnen groeien", vertelt Algemeen Directeur Jan Boeckx.

Ons nieuwe gebouw beschikt o.a. over twee cleanrooms. Dat wil zeggen dat alles er heel zuiver wordt gehouden. Door een drukverschil te creëren worden stofdeeltjes en andere onzuiverheden uit de lucht gefilterd. Medewerkers moeten ook speciale kledij dragen. Directeur Jan Boeckx: ‘Zo kan alles perfect gecontroleerd en veilig verlopen.’ Naast de twee cleanrooms beschikt het gebouw ook over 1000 vierkante meter magazijnruimte met 1700 palletplaatsen. Architectenbureau AIM van Turnhout en ingenieursbureau Clean Room Consulting uit Meise tekenden de plannen uit.

De nieuwe infrastructuur past in de groeistrategie van Amival. Jan Boeckx: "We bieden mensen met een arbeidshandicap aangepast, zinvol en lonend werk. Zo verwerven onze medewerkers een volwaardige plaats in de economie. Amival bouwt bruggen tussen de noden van bedrijven en de capaciteiten van mensen. Door ons in verschillende niches te specialiseren, willen we verder groeien."

Tijdens de feestelijke opening op 28 september 2017 nam o.a. baron dr. Ajit Shetty, voorzitter van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en voormalig CEO van Janssen Pharmaceutica het woord. Hij schetste heel treffend de geschiedenis van Amival als een buitengewone geschiedenis van ondernemerschap en groei.

Want to work together?