“Onze eigen medewerkers hebben nu minder werkdruk en meer tijd voor kerntaken.”

Customer case

Customer: Surface Treatment

Assignment: aluminium producten manipuleren, voor en na chemische oppervlaktebehandeling

Julie Ooms is sinds enkele jaren HR-verantwoordelijke bij Surface Treatment, het Belgisch-Nederlandse bedrijf dat gespecialiseerd is in de oppervlaktebehandeling van aluminium producten, onder meer voor machinebouw, automotive, lucht- en ruimtevaart. A-kwadraat ondersteunt bij repetitieve taken in de productie, zowel met een locatieteam ter plaatse als in onze productiehallen.

Hoe zijn jullie tot een samenwerking met A-kwadraat gekomen?
Julie Ooms: “De samenwerking is gestart voordat ik bij Surface Treatment aan de slag ging. Het is begonnen met een bezoek van Surface Treatment aan de opendeurdag van A-kwadraat. Daarna zijn de gesprekken begonnen. In het begin werden de producten naar A-kwadraat vervoerd, en sinds één jaar werkt er ook een ploeg van A-kwadraat bij ons.”

Waarom hebben jullie opgeschaald naar een locatieteam bij jullie ter plaatse? Hoe verliep de opstart?
Julie: “Onze productieruimte is gegroeid. Wij hebben nu meer plaats en daardoor kunnen de activiteiten die A-kwadraat doet ook ter plekke gebeuren. Dat liep van in het begin heel vlot. Eerst is één persoon komen meedraaien om te kijken hoe het werkt. Daarna is de ploeg van vier gestart. Het is een rotatiesysteem, de ploegleiders en de medewerkers wisselen van dag tot dag een beetje. A-kwadraat zoekt mensen uit die bij ons passen, met de juiste vaardigheden zoals motoriek en fysieke kracht. We merken dat het team openbloeit en meer en meer kan, bijvoorbeeld grotere onderdelen verwerken. Je ziet dat ze expertise opdoen in onze business.”

"Eén jaar later zou ik zeggen dat het team van A-kwadraat wordt beschouwd als onze collega’s"

Hoe was dat voor jullie team?
Julie: “In het begin bestond er een beetje ongerustheid. Onze eigen medewerkers wisten niet wat te verwachten en hadden van maatwerk een beeld dat er van hen begeleiding zou worden gevraagd. Maar snel bleek dat het team van A-kwadraat heel zelfstandig werkt. Nu staan onze mensen er heel positief tegenover, ze ervaren nu minder werkdruk en hebben meer tijd voor kerntaken. Eén jaar later zou ik zeggen dat het team van A-kwadraat wordt beschouwd als onze collega’s die bijvoorbeeld ook bij bedrijfsfeesten worden uitgenodigd. Het contact is veel persoonlijker dan voorheen.”

Welke taken doen de A-kwadraat-medewerkers concreet?
Julie: “Ze plaatsen aluminium producten op rekken en na de behandeling halen ze die er weer af. Voor de behandeling moeten sommige producten worden afgeschermd of gemaskeerd, bijvoorbeeld delen die worden afgeplakt of stopjes die moeten worden ingedraaid. Het gaat dan om kleine stukken voor in machines, auto-onderdelen of lampjes. Kortom, allerhande verschillende, voorbereidende werken voor uiteenlopende producten. En dat in grote hoeveelheden, A-kwadraat helpt ons dus met het repetitieve werk.”

Wat is voor jou de meerwaarde van een partner als A-kwadraat?
Julie: “Er is een heel goed contact met alle medewerkers van A-kwadraat. Ze staan altijd klaar als er iets is. We sturen ook nog altijd producten naar A-kwadraat, als iets dringends is, zullen ze dat altijd proberen in orde te brengen. Het werk gebeurt kwaliteitsvol.”

Geïnteresseerd in onze dienstverlening bij u op locatie?Contact Dirk