Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

5 april 2018 - Op 27 maart 2018 heeft een evaluatiecommissie van Voka ons uitgevoerde actieplan in het kader van onze deelname in 2017 aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen geƫvalueerd en ons het certificaat toegekend.

Ons actieplan bestond uit 16 acties, waarmee we inspeelden op 13 verschillende "sustainable development goals", zoals gedefinieerd door de Verenigde Naties. Sommige projecten hadden te maken met ons nieuwe Healthcare-gebouw: veilige ingebruikname, brandprocedure, energiezuinige verlichting, ... In het kader van de voedselveiligheid behaalden we het BRC-certificaat en sensibiliseerden we onze medewerkers om hun handen te wassen volgens de regels van de kunst. We stuurden de methodiek van de functioneringsgesprekken bij, voerden een fietsvergoeding in en organiseerden een groots opgezet personeelsfeest. We implementeerden een methodiek voor KPI-management , installeerden zonnepanelen op ons hoofdgebouw en we namen deel aan de zwerfvuilactie op het Turnhoutse industrieterrein. We legden ook een fietspad aan op onze terreinen, dat we open stelden voor de gemeenschap. Tot slot ondersteunden we Transplantoux, een organisatie van het transplantatiecentrum van UZ Leuven en UZ Gent.

We zijn heel blij en trots dat de jury ons het charter voor 2017 unaniem toekende. Deze erkenning motiveert ons nog extra om ook in 2018 ons beste beentje voor te zetten en te blijven maatschappelijk verantwoord ondernemen.