Laureaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2021.

4 juni 2021 - Ook in het coronajaar 2020 bleven we maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op basis van ons duurzaamheidsbeleid en de acties die we in 2020 uitvoerden in lijn met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties, werd ons vandaag opnieuw het Voka Charter Duurzaam Ondernemen toegekend.

Een paar weken geleden werden we zoals elk jaar geauditeerd door een team van specialisten op het gebied van duurzaam ondernemen. Zij onderzochten of we het afgelopen jaar de doelstellingen van onze duurzaamheidsacties bereikt hadden. Voor deze acties hadden we besloten om te focussen op de SDG's die het meest bij onze missie, visie en waarden aansluiten:

  • SDG 1: Geen armoede
  • SDG 4: Kwaliteitsonderwijs
  • SDG 8: Eerlijk werk en economische groei
  • SDG 10: Ongelijkheid verminderen

Zo werkten we onder andere ons "opstroombeleid" uit (om medewerkers vlotter intern en extern te laten doorstromen) en maakten we werk van het identificeren van soms verborgen talenten bij onze medewerkers.

Maar we startten ook een naaiatelier op om de Kempense ziekenhuizen in het begin van de coronacrisis snel te voorzien van mondmaskers en schorten, we zetten resoluut in op het vergroenen van onze machines voor groenonderhoud, we verbouwden onze voedingsafdeling zodat onze medewerkers ook daar voortaan bij daglicht kunnen werken, en nog veel meer.

We zeggen wel eens dat duurzaamheid "in onze genen zit", en dan is het elk jaar opnieuw fijn als we dit met het behalen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen ook aan de buitenwereld kunnen tonen.