De Kempenaar 2017 is voor Amival.

19 oktober 2017 - Etion-Kempen heeft op 18 oktober De Kempenaar 2017 toegekend aan Amival. Dat gebeurde tijdens een druk bijgewoonde bijeenkomst in het Paterspand in Turnhout. “We zijn heel blij en fier op deze trofee en die komt toe aan al onze medewerkers”, zei algemeen directeur Jan Boeckx in een eerste reactie.

Om in aanmerking te komen voor De Kempenaar moet een bedrijf in de Kempen zijn gevestigd, de streek de jongste jaren op de kaart hebben gezet en minimum 50 werknemers tellen. Bovendien dient er op een duurzame manier te worden ondernomen.

Uit de kandidaturen weerhield de jury 3 genomineerden: Amival, Events Catering Bevers uit Rijkevorsel en Van Roey ICT Group uit Turnhout. Wat volgde was een online voting door het grote publiek en een stemming door de aanwezigen vanavond. Tim Klaassen van Dienstenthuis, de winnaar van vorig jaar, mocht de laureaat bekendmaken en dat was Amival.

“Als ik keek naar de andere genomineerden, dan vond ik dat het heel knappe organisaties zijn. En zo zijn er veel hier in de Kempen. We zijn in de streek met belangrijke dingen bezig en daar mogen we best fier op zijn en meer mee naar buitenkomen. Ik voel me trouwens een echte Kempenaar”, aldus Jan Boeckx.

“De trofee maakt me blij omdat die aangeeft dat de sociale economie als volwaardig wordt aanzien. Wij zijn nu volop bezig voor de farmaceutische industrie en dat is echte hightech. We willen bewijzen dat mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, mits begeleiding hierin ook kunnen functioneren.”

Waar die trofee een plaats zal krijgen? “Ik zou graag willen dat de trofee van vestiging naar vestiging zou trekken in een soort van beurtrol en dan telkens een centrale plaats krijgt, bijvoorbeeld in de refter. Hij komt zeker niet in mijn bureau want hij is voor iedereen in ons bedrijf”, besluit Jan Boeckx.

Bekijk hieronder het filmpje van de uitreiking.