A-kwadraat krijgt Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2022.

15 juni 2022 - Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) biedt een kader voor bedrijven om duurzame ambities te vertalen naar de praktijk, en wil bedrijven stimuleren om zichzelf uit te dagen verder te gaan in duurzaamheid. Vorige week werden 34 laureaten uitgeroepen uit de regio Mechelen en Kempen, onder hen ook A-kwadraat.

De deelnemende bedrijven in regio Mechelen-Kempen hebben samen 510 acties ondernomen, A-kwadraat werkte de afgelopen cyclus aan 16 ervan. We lichten er een paar uit:

Om de interne betrokkenheid te verhogen van organisatie naar medewerkers, van medewerkers naar organisatie, tussen medewerkers en tussen vestigingen en locaties​, lanceerden we een interne nieuwsbrief. Die wordt door een groep 'reporters ter plaatse' samengesteld en verschijnt elk kwartaal. Er is onder meer aandacht voor bedrijfsnieuwtjes, persoonlijke verhalen van collega's, klanten aan het woord, campagnes rond veiligheid en welzijn.

We blijven investeren in een gezonde, veilige en moderne werkomgeving. Daarom installeerden we een nieuwe stofafzuigingsinstallatie voor onze business unit Wood. Naast een efficiëntere manier van werken en een effectievere afzuiging, wordt nu ook warmte gerecupereerd. Ook het facilitair gebouw van A-kwadraat 4 wordt gerenoveerd.

Samenwerking binnen de sociale economie verdient onze blijvende aandacht. In 2021 was er een hernieuwde toenadering tussen Kaliber, Lidwina en A-kwadraat, met onder andere wederzijdse werkbezoeken, functionele afstemming en zelfs het inzetten van medewerkers van de collega-maatwerkbedrijven tijdens een corona-uitbraak op A-kwadraat 1​​. Ook met andere organisaties en in overlegorganen nemen we een actieve rol op om onze gelijkaardige missie ten volle te realiseren.

De uitreiking van de certificaten vond plaats bij Hidrodoe in Herentals, het belevingscentrum van onze klant Pidpa. Net als A-kwadraat is Pidpa al jarenlang trouwe deelnemer en laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. En net als bij Pidpa is duurzaam ondernemen bij A-kwadraat nooit af. Daarom nemen we graag weer deel aan het VCDO 2022-2023.