Mondmaskers voor Kempense ziekenhuizen.

19 maart 2020 - Door de coronacrisis is er een groot tekort aan mondmaskers voor onze zorgverleners. De ziekenhuizen van Turnhout, Herentals, Geel en Mol schakelen daarom helpende handen in om mondmaskers te produceren: A-kwadraat maakte doe-het-zelfpakketjes, handige naaiers kunnen nu aan de slag om de mondmaskers te assembleren.

Op woensdag 18 maart werden de materialen voor mondmaskers in bulk bij A-kwadraat geleverd. Het gaat om een vierlagige stof met de juiste beschermingsgraad voor chirurgisch gebruik. Onze grafische afdeling heeft de grote doeken onmiddellijk op maat gesneden. Daarna gingen medewerkers in onze healthcare-afdeling aan het werk om pakketjes samen te stellen.

Donderdag konden wij al 800 pakketjes afleveren. Elk pakketje bevat materiaal voor 5 maskers.

Vanaf vrijdag 20 maart 2020 kan iedereen die dat wil pakketjes ophalen in de ziekenhuizen. In Turnhout kan dat op campus Sint-Jozef, tussen 9 en 11u. Instructies voor het maken van de mondmaskers kunt u online raadplegen. Daarna moeten de maskers worden teruggebracht naar het ziekenhuis en worden ze daar gesteriliseerd. Zo kan het ziekenhuispersoneel veilig blijven werken in deze moeilijke omstandigheden.

Wij blijven volop materiaal klaarmaken, in totaal voor minstens 50.000 mondmaskers.

De ziekenhuizen zullen de volgende dagen een nieuwe levering krijgen van 1200 pakketjes. Ook het naaiatelier van OPZ Geel hebben we al voorzien. En we starten zelf met naaien, met dank aan Singer om tien naaimachines ter beschikking te stellen.

Verder starten we ook de productie van schorten op, want ook daaraan is een groot tekort. In een recordtempo werden de patronen uitgetekend en vermenigvuldigd. Zodat onze medewerkers ermee aan de slag kunnen. Ook onze collega's van Lidwina bieden ondersteuning. Natuurlijk gebeurt alles op een veilige manier, met individuele werkstations op een gepaste afstand van elkaar.

Meer informatie: AZ Turnhout - Kempense ziekenhuizen schakelen helpende handen in voor de productie van mondmaskers

Want to work together?