"Van in het begin behoort sociale economie tot de kern van wat wij doen"

Klantencase

Klant: Tennant Packaging

Opdracht: pakketten samenstellen voor klinische onderzoeken

Matt Tennant is verantwoordelijk voor business development en bedrijfsstrategie bij Tennant Packaging Corporation. Meer dan twintig jaar geleden startten zijn ouders het bedrijf, met een focus op temperatuurgevoelig verpakken. Vandaag is het een mondiale speler geworden, gespecialiseerd in oplossingen voor klinische proeven. A-kwadraat is de toegewijde Europese partner van Tennant’s voor de assemblage van pakketten.

Tennant Packaging Corporation heeft een specifieke niche. Wat kan je ons daarover vertellen?
Matt Tennant: “Wanneer mijn vader en moeder het bedrijf opstartten, lag de focus op temperatuurgevoelig verpakken. Pakketten werden gekoeld of gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van droog ijs. Zowel voor de medische als de voedselsector. Sinds mijn vrouw en ik erbij betrokken zijn, hebben we onze expertise verschoven naar 'life sciences'. Met name klinische proeven en farmaceutische kitting. Dit is een geweldige business gebleken die ons heeft toegestaan om wereldwijd te groeien.”

Hoe gaan de zaken nu?
“In maart 2020 veranderde alles. We waren net begonnen met het bouwen van kits in de VS op een faciliteit van 2000 m2. Dan kregen we een telefoontje van een van onze klanten om mee te werken aan een van de grote klinische onderzoeken naar covid.

Tijdens de coronapandemie stonden de meeste andere klinische proeven op pauze. Nu worden ze volop ingehaald. Opnieuw ervaren we een dramatische groei.”

Hoe zijn jullie in sociale economie terechtgekomen?
“Op een zeker moment hadden mijn ouders hulp nodig bij het maken van verpakkingen. Mijn moeder werkte destijds voor de gemeente en ze leerde initiatieven in de sociale economie kennen. In de Verenigde Staten begonnen we samen te werken met een aantal ateliers, maar na een tijdje hadden die niet genoeg plaats meer. Daarop startten we mobiele werkplaatsen op waar een dozijn mensen kwamen om pakketten samen te stellen bij Tennant. In 2017 besloten we om een stap verder te gaan en deze mensen rechtstreeks aan te werven. Op dit moment hebben ongeveer 15-20 van onze 150 medewerkers in de VS een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben hetzelfde loon en arbeidsvoorwaarden als de anderen.

Van in het begin behoort sociale economie tot de kern van wat we doen. We zijn heel gedreven om het te doen werken, we beschermen onze medewerkers en we zijn er bijzonder trots op. We hebben al zoveel succesverhalen gezien van mensen die bij ons bedrijf komen werken en door die tewerkstelling zich verder ontwikkelen, zowel in hun job als in hun leven erbuiten.

"Consistentie en kwaliteit zijn de sleutels"

Hoe is de samenwerking met A-kwadraat opgezet?
“We hadden een competente, betrouwbare partner nodig aan wie we onze assemblage konden toevertrouwen. A-kwadraat zorgt ervoor dat de kwaliteit van onze producten wordt verdergezet."

Wat is de output?
"Elke klinische proef heeft een pakket dat naar het labo moet terugkeren voor verder onderzoek. A-kwadraat stelt die pakketten samen en stuurt ze naar Tennant BE voor verder opslag en mondiale distributie."

Wat is de meerwaarde van een partner als A-kwadraat voor jou?
“Consistentie en kwaliteit zijn de sleutels.

Voor inventarisbeheer hebben we ons systeem ingebed bij A-kwadraat. We krijgen vaak te maken met dramatische pieken. Nu kunnen we proactief de stockniveaus in de gaten houden en sneller materialen bijbestellen. Dat is een grote meerwaarde. Onze Belgische vestiging in Mechelen heeft zijn eigen distributiemogelijkheden en zo kunnen we sneller en efficiënter werken. Het blijft een evenwichtsoefening om genoeg voorraden te hebben om de capaciteit van A-kwadraat op peil te houden, zonder hen al te zeer te overweldigen met té veel voorraad. A-kwadraat heeft bewezen flexibel te zijn in het aannemen van meer bestellingen. Ze zijn een sterke ruggengraat en we prijzen ons gelukkig dat we hen als partner hebben."

Samenwerken? Contacteer ons voor een aanbod op maat.



Contacteer Staf